preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2014.

Ukupno: 515695
Danas: 36
Događanja knjižnice

RADIONICE "E-KNJIGE I KINDLE PAPERWHITE"

U organizaciji školske knjižnice održana je radionica pod nazivom Osnove rukovanja Kindle paperwhite čitačem e-knjiga. To je još jedna izvannastavna aktivnost XVIII. gimnazije koju učenici mogu pohađati. Nakon kratkog uvoda o povijesti elektroničke knjige i čitača slijedio je praktični dio rukovanja ovim uređajem. Po završenoj radionici učenici će biti upoznati s pojmom e-knjige i osnovama rukovanja Kindle čitačem. Na ovoj radionici je bilo zabavno i poučno.

O slijedećem terminu radionice raspitajte se u knjižnici!

Vedran Peruničić, stručni suradnik knjižničar

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 13. 3. 2020. 09:39

TRIBINA KNJIŽNICE - GOŠĆA: DUNJA MAZZOOCCO DRVAR

Uspješno je održana još jedna Tribina knjižnice. Naša gošća je imala izuzetno zanimljivo i poučno predavanje, namjenjeno svim uzrastima tako da smo uživali i mi nešto stariji. Također, sve pohvale Ekološkoj grupi koja se je predstavila na samom početku Tribine te tako bila svojevrsna predgrupa poznatoj meterologinji.

Više možete saznati u izvještaju novinarke Lare Banjavčić u Kreativnom kaosu.

Vedran Peruničić, stručni suradnik knjižničar

Više slika pogledajte u nastavku...

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 5. 3. 2020. 14:13

PREDAVANJA O IZRADI NISKOBUDŽETNOG FILMA

U knjižnici je održano predavanje o izradi niskobudžetnog filma na primjeru popularnog filma Zagrebački ekvinocij. Gošća predavačica je naša bivša učenica Tija Platenac, sada studentica.Ona nam je pričala na koji je način ovaj film snimljen, na koji način su se prikupljala sredsva. Nagalasak predavanja je stavljen na volontiranje i angažman mladih. Hvala Tiji na zanimljivom predavanju!

Vedran Peruničić, stručni suradnik knjižničar

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 3. 3. 2020. 14:31

EKOLOŠKA GRUPA XVIII. GIMNAZIJE U AKCIJI ČIŠĆENJA OPUŠAKA

Danas je Ekološka grupa XVIII. gimnazije složno i s veseljem čistila bačene opuške oko školske zgrade. Tako su ovi mladi svojim primjerom pokazali kako se odgovorno ponašati i brinuti za okoliš.

Više slika možete pogledati na instagram profilu knjižnice: knjiznicaxviii

Vedran Peruničić, stručni suradnik knjižničar

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 20. 2. 2020. 16:15

PRVE AKTIVNOSTI EKOLOŠKE GRUPE XVIII. GIMNAZIJE

Članice Ekološke grupe 18. gimnazije su posjetile učenike Osnovne škole I.G.Kovačić. Održana su četiri predavanja s osnovnim informacijama o klimatskim promjenama i njihovim uzrocima te posljedicama na naš okoliš.

Učenici su dobro reagirali te će se suradnja s Volonterskim klubom IGK nastaviti.

Velike zahvale psihologinji Kristini Kos na suradnji!

Vedran Peruničić, stručni suradnik knjižničar

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 17. 2. 2020. 14:11

PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA - U¨ŠTO IGRA

U četvrtak 31. listopada smo imali prilike još jednom ugostiti Branimira Kambera. Ovog puta nismo imali Tribinu knjižnice već smo pogledali film iz njegove vlastite produkcije U’što igra. Film govori o odrastanju u Zadru 90-ih godina, neposredno i tijekom Domovinskog rata i na izravan način, bez uljepšavanja progovara o nepresušnim temama ovoga grada: o heroinu, košarci i ratu.

Ovaj nas je dokumentarac držao u napetosti preko sat vremena zahvaljujući temama aktualnima od 90-ih godina pa sve do danas, zanimljivim sugovornicima te scenama uvijek prelijepog nam Zadra. Posebne zahvale prof. Bančić na kokicama koje su upotpunile doživljaj gledanja filma.

Vedran Peruničić, stručni suradnik knjižničar

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 4. 11. 2019. 08:04

TRIBINA ŠKOLSKE KNJIŽNICE / GOST- BRANIMIR KAMBER

Gost Tribine knjižnice ovaj nam je put bio Branimir Kamber. Rođen u Zadru 1985. godine. Nekima poznat kao youtuber, nekima kao redatelj, a nekima kao stanar famozne Big brother kuće. No, prije svega toga naš se gost smatra humanitarcem, a humanitarnim radom se bavi od svoje 16. godine.Govorio nam je prije svega o fenomenu youtuba, kojim se i sam bavi, te što nam pruža način takve komunikacije, koje su opasnosti, a koji izazovi.Također je najavio svoj dokumentarni film koji ćemo imati prilike pogledati u školi 31. listopada.

Dragom Branimiru zahvaljujemo na odazivu.

Vedran Peruničić, dipl. bibl.

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 17. 10. 2019. 14:22

TRIBINA ŠKOLSKE KNJIŽNICE /GOŠĆA - MAJA BONAČIĆ

Gošća prve ovogodišnje Tribine školske knjižnice bila je Maja Bonačić. Maja je po struci dječja psihologinja, specijalnost joj je dijagnostika iz spektra autizma i terapija igrom za djecu s razvojnim teškoćama. Naša gošća je, također, vrsna sportašica. Sedmerostruka je državna prvakinja u triatlonu te članica hrvatske ultra reprezentecije, no to su samo neki od uspjeha i sportskih postignuća. Humanitarni rad je nešto po čemu je prepoznatiljiva te nam je o tome najviše i govorila.

Pohvale učenicima i profesorima na pokazanoj solidarnosti i skupiljenih 1500 kuna za udrugu "Dar", odnosno projekt "Zima s terapeutom", a Maji veliko hvala za gostovanje i zaista inspirativno i zanimljivo predavanje za sve nas!

Vedran Peruničić, dipl. bibl.

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 3. 10. 2019. 14:10

Filmska sekcija knjižnice snimila prvi film - Promofilm knjižnice

Filmska sekcija knjižnice je završila svoj prvi uradak. Prilikom izrade filma učenici su imali prilike sudjelovati u svim segmentima izrade filma, od samog početka osmišljavanja filma, pisanja plana snimanja do glume i uređivanja snimljenog materijala. Tijekom izrade filma svi smo se dobro zabavili i stekli iskustvo te smo spremni za nove izazove i snimanja.

Film pogledajete na našem Youtube kanalu.

Zahvale svim profesorima koji su imali razumijevanja za aktivnosti naših filmaša!

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 15. 5. 2019. 13:27

POSJET KNJIŽNICI FILOZOFSKOG FAKULTETA U ZAGREBU

U organizaciji školske knjižnice učenici su imali prilike posjetiti jednu od najvećih i najmodernijih visokoškolskih knjižnica na ovim prostorima. Riječ je o knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu kroz koji nas je provela viša knjižničarka Dorja Mučnjak. Prošli smo svih pet katova i zatvoreno spremište, inače zatvoreno za studente, te tako dobili uvid u cjelokupnan rad knjižnice, čuli smo puno zanimljivosti te se upoznali s bogatim fondom knjižnice.

Kako bi doživljaj fakulteta bio što potpuniji, nakon obilaska smo prisustvovali predavanju profesora njemačkog, Janeža. Učenicima je to također bilo vrijedno iskustvo jer će se neki od njih vratiti upravo u te klupe.

Vedran Peruničić, dipl.bibl.

  :: opširnije :: 


objavio: Vedran Peruničić  datum: 10. 4. 2019. 09:40
» Arhiva naših vijesti    
 


Novinarski portal škole


 
Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


 


Tražilica


preskoči na navigaciju