2016-05-12 21:52:17

TRANSKULTURALNI DIJALOG KROZ UČENJE O HOLOKAUSTU

Učenici trećih razreda Filip Jović, Luka Mayer, Ana Samardžić, Filip Tandarić (svi 3.c) i Andrea Cindrić (3.b) sudjelovali su zajedno sa svojim profesorima Danielom Leticom i Mijom Marušić u međunarodnom projektu "Transkulturalni dijalog kroz učenje o holokaustu" održanom od 8.-11. 5. 2016. u Srijemskim Karlovcima.
Projekt je održan u organizaciji Karlovačke gimnazije s ciljem edukacije profesora i učenika na temu holokausta. U sklopu trodnevnih radionica i predavanja naši učenici i profesori su imali priliku razmijeniti iskustva i znanja te razvijati osjećaj za vrijednost različitosti u društvu. Zahvaljujući izuzetnoj susretljivosti domaćina, osim Srijemskih Karlovaca, posjetili su i razgledali znamenitosti Novog Sada. Na ovaj način sklopljena su i nova prijateljstva za koja se nadamo da će potrajati. Zahvaljujemo se pozivu i prekrasnom gostoprimstvu ravnateljice Karlovačke gimnazije, gospođe Gordane Radović te se nadamo novim susretima.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

 "Projekt mi se svidio. Ovako tešku temu kao sto je holokaust predavači su dočarali kroz slike, emocije i interakciju svih sudionika. Također su se potrudili da se učenici različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti zbliže. Objašnjene su tamne strane ljudske povijesti kao sto su rasizam, ksenofobija, diskriminacija i posljedice koje ostavljaju. Mislim da je ovakva vrsta edukacije jako bitna za razvijanje svijeta bez predrasuda i definitivno nam je potrebno više ovakvih projekata."

Filip Tandarić, 3.c


XVIII. gimnazija Zagreb