2017-11-30 21:13:00

TERENSKA NASTAVA IZ GLAZBENE UMJETNOSTI I FIZIKE - MILANO -

     U sitnim jutarnjim satima 27.10. učenici maturalnih razreda s profesoricama Škudar Merle, Poček Rihtarić i Peter Jelenčić uputili su se prema talijanskom centru mode i opere – Milanu na dvodnevnu nastavu iz fizike i glazbene umjetnosti.

     U Milano smo stigli oko podneva i potom se prošetali gradom i stigli do Brere, gdje se nalazi zvjezdarnica u kojoj smo se upoznali s raznim istraživanjima i napravama našeg Ruđera Boškovića, ali i ostalih znanstvenika. Zatim smo posjetili crkvu Santa Maria Podone u kojoj je pokopan fizičar i matematičar Ruđer Bošković.

    Galerijom Vittoria Emanuela II. vratili smo se do najveće atrakcije grada  "Duomo di Milano"  i bili smo oduševljeni izgledom i veličinom katedrale, te njezinim interijerom. Naše turističke fotografije uljepšao je zalazak sunca.

  Također smo razgledali i dva stambena tornja poznata pod nazivom Bosco Verticale (Vertikalna šuma)odnosno zelene fasade i gusto ozelenjene terase višestambenih zgrada. 

Laganom šetnjom stigli smo do restorana gdje smo večerali i  nakon toga je slijedio smještaj u hotel koji je izgledom bio iznad očekivanja za školski izlet.

    Subotnje razgledavanje započeli smo u Milanskoj Scali, gdje smo obišli koncertnu dvoranu i muzej u sklopu La Scale.  Ostali smo bez daha razgledavajući veliku koncertnu dvoranu. Vodiči su nas detaljnije informirali o životima i stvaralaštvu skladatelja poput Verdija, Rossinija i Donizettija, te o samoj povijesti La Scale. 

    Nakon toga smo posjetili Leonardo3 museo,  muzej  Leonarda da Vincija gdje su bile prikazane rekonstrukcije njegovih izuma, te se zabavili s raznim interaktivnim sadržajima

   Popodne smo imali slobodno i svatko ga je doživio na svoj način. Zahvaljujući poznatim specijalitetima Italije i šetnjom po dućanima uspjeli smo doživjeti društveni i ubrzani talijanski vikend. Nakon predivnog popodnevnog uživanja, punih ruku i trbuha, morali smo se vratiti u realnost i krenuti prema Zagrebu. 

Marija Babić i Petra Kardum, 4.b

Fotografije pogledajte u nastavku.


XVIII. gimnazija Zagreb