2017-09-22 21:46:07

TERRY FOX RUN

Pozivamo sve učenike, profesore i roditelje  koji žele sudjelovati u humanitarnoj utrci Terry Fox Run da se u nedjelju 24.9. u  15 sati okupe na glavnom ulazu u Jarun (najbližem Malom jezeru).   

Utrka je na Malom jezeru, a svi one koji se misle da nisu u najboljoj kondiciji za trčanje, 6,3 km mogu prehodati, rolati, voziti bicikl,….

Sudjelovanje u utrci je besplatno, ali oni koji žele kupnjom majice od 50 kn daju donaciju za Institut Ruđer Bošković u svrhu istraživanja.

Utrka se svake godine održava u čast Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. Njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Ana Boban Lipić, prof.

 


XVIII. gimnazija Zagreb