preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2014.

Ukupno: 503497
Danas: 59
Web oglasna ploča

RAZMJENA UČENIKA XVIII. GIMNAZIJE I ÉCOLE FRANÇAISE DE ZAGREB

Naših 12  učenika francuskog dijela dvojezičnog 1.a razreda gostovalo je 9. i 23. ožujka 2018. na nastavi u Francuskoj školi u Zagrebu.

Višegodišnji projekt razmjene učenika između École française de Zagreb i XVIII. gimnazije uspješno nastavljamo. Veselimo se budućoj suradnji na zajedničkim radionicama kao i na zajedničkom druženju te razmjeni dojmova i iskustava.

Zahvaljujemo ravnateljci Francuske škole, gospođi Catherine Fronsacq na suradnji i susretljivosti!

Dojmove o  boravku učenika pročitajte u nastavku.


Dvanaest učenika  francuskog dvojezičnog programa 1.a  razreda imali su 9.3.  i 23.3   mogućnost posjetiti Francusku školu na Fratrovcu. Jako mi se svidio posjet školi jer sam imala priliku prisustvovati i sudjelovati nastavi na francuskom. Toga dana po rasporedu je bila geografija, francuski i matematika (blok satovi). Jako mi se svidjelo to što profesori vode nastavu na način da se svi učenici mogu uključiti i iznositi svoje mišljenje o temi koja se obrađuje. Pritom svi govore francuski prilično brzo, stoga treba pozorno pratiti sadržaj predavanja. Javljala sam se svaki puta kada je trebalo izravno sudjelovati u nastavi, a to je bilo vrlo često. Bilo je vrlo zanimljivo razgovarati sa izvornim govornicima za vrijeme odmora. Sve u svemu, i nastava i druženje u  Francuskoj školi  bili su ugodno iskustvo i ostat će mi u lijepom sjećanju.

Kristina Lešić, 1.a

 

9. ožujka polovica francuskog dijela 1.A razreda provela je dan u Francuskoj školi. Razred s kojim smo proveli dan prvi je sat imao hrvatski pa smo mi došli na drugi. U učionicu smo ušli s profesorom iz geografije i povijesti i tamo smo proveli ostatak dana. Sudjelovali smo u nastavi kao i ostatak razreda. Iz geografije su radili populaciju Francuske i frankofonih država, iz francuskog su obrađivali djelo „Antigona“, a pod matematikom su pisali test koji je, po mom mišljenju, bolje osmišljen nego testovi u našoj školi. Svi profesori su bili jako ljubazni i pomagali nam razumjeti gradivo.  Nakon pet sati nastave imali smo ručak za vrijeme kojeg smo svi sjeli oko velikog stola, jeli i razgovarali. Pričali smo o tome kako provodimo slobodno vrijeme, što volimo, kako to izgleda u našoj školi... Nakon ručka imali smo dva školska namijenjena rješavanju zadaća, učenju i izrađivanju referata. Na kraju smo svi zajedno igrali vješala s pojmovima na francuskom i zabavljali se. Nastava im se ne razlikuje toliko od naše, ali sam naučila neke nove stvari, lijepo se provela i stekla nove prijatelje.

Miriam Marinović, 1.APošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tamara Rabuzin   datum: 29. 3. 2018.

Novinarski portal škole


 
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


 


Tražilica
preskoči na navigaciju